top of page

Amazon Dropshipping Kılavuzu: Amazon'da Dropshipping Nasıl Yapılır (2021)

Bir girişimcinin Amazon stoksuz satışını denemek isteyeceği çok açık. 2019'da şirketin 300 milyondan fazla aktif kullanıcısı ve 280 milyar dolardan fazla satışı vardı; Amazon mağaza stoksuz satışını işletmeniz için bir satış kanalı olarak kullanmak büyük getiriler anlamına gelebilir.

Ancak Amazon stoksuz satış nasıl çalışır? Ve bunu e-ticaret işiniz için karlı bir girişime nasıl dönüştürebilirsiniz?

Bu kılavuz, Amazon'da stoksuz satışın karlı olup olmayacağı, Amazon'da stoksuz satışın nasıl yapılacağı ve bugün satışa başlamanıza yardımcı olacak en iyi stoksuz satış araçları konusunda size yol gösterecektir.

Amazon dropshipping'e izin veriyor mu?

Evet, Amazon, birkaç temizlik kuralına uyduğunuz sürece piyasada stoksuz satış yapmanıza izin verir:

  • Her zaman ürünler için rekor satıcı olun.

  • Ürünlerle ilgili sevk irsaliyeleri, faturalar ve diğer bilgilerde kendinizi satıcı olarak tanımlayın.

  • Faturalar, dış ambalaj, sevk irsaliyeleri vb. dahil olmak üzere siparişi göndermeden önce üçüncü taraf satıcıyı tanımlayan tüm bilgileri kaldırın.

  • İadelerin kabul edilmesinden ve işlenmesinden sorumlu olun.

  • Satıcı sözleşmenizin tüm koşullarına ve Amazon ve stoksuz satış politikalarına uyun.


Amazon'da dropshipping yapmanın maliyeti nedir?


Amazon stoksuz satış ücretleri ürün türüne göre değişir ancak genellikle %10 ila %15 aralığındadır. Amazon ürünlerini stoksuz satış yaparken nispeten küçük marjlarla çalışıyorsanız, bu, kârınızdan büyük bir pay alacaktır.

Ayrıca bir satış planı seçmeniz gerekecek. Bireysel planın maliyeti satılan birim başına 0,99 ABD dolarıdır ve Profesyonel planın maliyeti, kaç tane ürün satarsanız satarsanız ayda 39,99 ABD dolarıdır.


Amazon dropshipping karlı mı?

Amazon dropshipping karlı olabilir. Ortalama stoksuz satış marjı %10 ila %30 marj arasındadır. Amazon, gelirinizin yaklaşık %15'ini alır.

Dolayısıyla, marjınız %30 civarındaysa, bu, Amazon mağaza stoksuz satış yoluyla bir ürün sattıktan sonra %15'lik yeni bir marjınız olacağı anlamına gelir. Amazon Buy Box'ı kazanırsanız bu marjlar daha yüksek olabilir , ancak oldukça rekabetçidir ve uzun vadede güvenebileceğiniz bir şey olmamalıdır.


Amazon ve stoksuz satışın artıları ve eksileri


Amazon ve dropshipping'in artıları

Avantajları Amazon satış yararları benzer eBay-başlamanın kolay, büyük bir kitleye anında erişim varsa ve pazarlama veya SEO hakkında endişe gerekmez:

Onaylı Amazon stoksuz satış tedarikçileri . Amazon, ürünleri çoğunlukla Avrupalı ​​tedarikçilerden toplu olarak satın alır. Daha sonra, gönderilmeye hazır olana kadar her şeyi depolarda tutar. İster yeni bir satıcı olun, ister deneyimli bir profesyonel olun, kaliteli ürünleri uluslararası bir kitleye uygun ölçekte satabilirsiniz.

Sıfır depo maliyeti. Amazon olarak da bilinen kendi yerine getirilmesi merkezleri, sunduğu Amazon tarafından yerine getirilmesi sen, paketleme nakliye veya depolama ile uğraşmak zorunda kalmadan kendi eşyalarla dropshipping Amazon ürünlerini tamamlayacak izin.

Keşfedilebilirlik için daha fazla fırsat. Amazon ayrıca aralarından seçim yapabileceğiniz 30'dan fazla kategoriye sahiptir. Doğru stoksuz satış tedarikçileri ve ürünleriyle süper hedefli pazarlara ulaşmanıza yardımcı olabilecek, istediğiniz kadar farklı stoksuz satış nişinde satış yapabilirsiniz.


Amazon'un Eksileri ve Dropshipping


Satış verilerinin açıklanması. Amazon platformunu kullanarak aldığınız risklerden biri, Amazon'un en çok satan ürünlerden genel olarak ne kadar sattığınıza kadar tüm satış verilerinizi görebilmesidir. Amazon, bu verileri büyük satış fırsatlarını belirlemek ve niş içindeki kendi katılımını güçlendirmek için kullanmakla suçlandı ve nihayetinde kendi pazarında satış yapan diğer tüccarları itti.

Müşterilerle daha az uzun vadeli bağlantılar. Müşterilerinizle uzun vadeli bir ilişki geliştirmeniz pek olası değildir. Amazon, müşteri ilişkileri kurmaktan çok işletmelerin ürün satmasına yardımcı olmaya yöneliktir. İşletmenizi nasıl markalaştıracağınız, ürünlerinizi nasıl sergileyeceğiniz ve müşterilerinizle nasıl iletişim kuracağınız konusunda ciddi şekilde kısıtlanmaya hazır olun.

Özelleştirme yok. Özelleştirme açısından gerçekten sınırlı olacaksınız. Markalaşma, kullanıcı arayüzü, pazarlama ve diğer her şey açısından yaptığınız her şey Amazon'un kontrolü altındadır.

Ön yatırım. Amazon'un sipariş karşılama gereksinimlerini karşılamak için envanterinizde tedarikçinin ürünlerine sahip olmak isteyeceksiniz. Bu, Amazon'da stoksuz satış yapmaya başlamak için önceden para yatırmanız gerekeceği anlamına gelir.


6 adımda Amazon'da stoksuz satış yapmaya nasıl başlanır?


Aşağıdaki adımlar size Amazon'da nasıl dropshipping yapacağınızı gösterecektir:


1. . Bir Amazon satıcı hesabı edinin

Amazon'da satış , bir Amazon satıcı hesabı oluşturmanız gerekir. Kaydolmak için sellercentral.amazon.com'a gidin . Adres ve vergi bilgilerinin yanı sıra diğer kimlik ve kredi kartı bilgileri gibi işletmenizle ilgili ayrıntılar istenecektir.


2. Bir Amazon satıcı hesabı edinin

Amazon'da satış , bir Amazon satıcı hesabı oluşturmanız gerekir. Kaydolmak için sellercentral.amazon.com'a gidin . Adres ve vergi bilgilerinin yanı sıra diğer kimlik ve kredi kartı bilgileri gibi işletmenizle ilgili ayrıntılar istenecektir.


3. Ürün kategorinizde onay alın (gerekirse)

Amazon, satıcıların belirli ürün türleri için onay almasını gerektirir. Moda, bakkal, müzik ve mücevher, Amazon mağazanızı kurmadan önce onay gerektiren popüler kategorilerdir. Satış yapabileceğiniz ürün kategorilerine genel bakışı okuyun .

Yeni başlıyorsanız, satmak için Oberlo'da (ürünleri AliExpress'ten temin eden) yüksek talep gören, düşük rekabetli ürünler bulduğunuzdan emin olun.


Kendi çevrimiçi mağazanızla bir stoksuz satış işi yürütmek

Amazon ürünlerini Amazon ve eBay gibi üçüncü taraf siteler aracılığıyla stoksuz satış yapmanın alternatifi, ürün satmak için bir çevrimiçi mağaza açmaktır. Başarılı bir stoksuz satış işi kurmakla ilgilenen çoğu insanı çeken yöntem budur .

Artıları

Daha fazla kontrol. Kendi çevrimiçi mağazanızla, ürünlerinizi satmaya ve en önemlisi müşterilerinize değer katmaya elverişli bir alışveriş ortamı yaratırsınız. Görünümü ve düzeni özelleştirebilir ve müşterilerinizi ürünler hakkında en iyi şekilde bilgilendirmek için optimize edilmiş özel ürün sayfaları oluşturabilirsiniz.

Kolay tasarım. Özellikle Shopify gibi platformlarda kendi e-ticaret mağazanızı oluşturmak kolaydır. Yüzlerce seçenek arasından bir mağaza tasarımı seçin, istediğiniz herhangi bir özelleştirmeyi yapın, ürünlerinizi ekleyin ve bir ödeme ağ geçidi bağlayın ve çalışmaya başlayın. Oluşturmak istediğiniz çevrimiçi mağazanın türüne bağlı olarak, potansiyel olarak tüm bunları bir günde yapabilirsiniz.

Mobil hazır. eBay ve Amazon'da mobil üzerinden satış yapmak acı verici olabilir. Çevrimiçi mağazanızı saygın bir barındırılan e - ticaret platformuyla oluşturmayı seçerseniz , siteniz büyük olasılıkla duyarlı olacaktır, bu da bir iPad veya cep telefonunda harika görüneceği anlamına gelir. Online alışverişlerin yaklaşık %30'u mobil cihaz üzerinden yapıldığından, bu günümüzde giderek daha önemli hale geliyor.


Shopify gibi bazı çevrimiçi mağaza platformları, tüm işletmenizi mobil cihazınızdan yönetmenize olanak tanır. Bu, özellikle işlerini genellikle sahilde bir yerde yürütmeyi seven stoksuz satış işletme sahipleri için çekicidir.


Üçüncü taraf ücreti yok. eBay veya Amazon'a yaptığınız her satışın %10 ila %15'ini ödemek zorunda kalmayacaksınız, bu da kar marjlarınızı önemli ölçüde artıracaktır. Sonuç olarak, dropshipping işinize bir çevrimiçi mağaza ile başlayarak daha fazla para kazanacaksınız .

Daha fazla dropship tedarikçisi seçeneği. Kendi başınıza bir stoksuz satış işi yürüttüğünüzde AliExpress, AliBaba ve Oberlo gibi siteler aracılığıyla farklı toptancılarla ilişkiler kurabilirsiniz. Uzun nakliye süreleri konusunda endişeleriniz varsa , nakliye sürecini hızlandırmak ve ürünlerinizi müşterilere daha hızlı ulaştırmak için ePacket nakliyesini kullanan satıcılar bulabilirsiniz .

bottom of page